Om mig

Varför ska du anlita mig som manusutvecklare och lektör?

 

Jag utvecklar din text genom att titta på det ditt manus behöver allra mest. Ofta är det story, dramaturgi och tempo, karaktärer och gestaltning. Men jag går också igenom perspektiv, dialog, sceneri, språk och stil. Helt enkelt hur alla parametrar samverkar för att göra din berättelse så bra den bara kan bli!

Allra helst arbetar jag med spänning. Alla berättelser oavsett genre behöver spänning, framåtrörelse och någon sorts konflikt för att läsaren ska bli intresserad. Hur kan du bäst använda alla författarens verktyg för att förtäta din berättelse så att läsaren dras in i texten från första meningen och bara vill läsa vidare ett stycke till, en sida till? Det hjälper jag dig med.

Lektörsutlåtande

Mina utlåtanden baseras på en grundlig genomgång med en djup analys av din text. Du får ett väl strukturerat dokument där jag går igenom alla väsentliga delar med förslag till förbättringar på de områden där det behövs. Du får en tydlig och prioriterad handlingsplan med konkreta åtgärder i punktform.

Annat jag gärna hjälper dig med

Utöver manusutveckling, lektörsläsning och förstakapitelanalyser kan jag hjälpa dig med språkredigering, korrekturgranskning och rena språkkonsulterande uppdrag. Även av facktexter.

När boken är klar behöver den lanseras och då kan jag hjälpa dig med en releasefest. Läs mer om mina erbjudanden.

Jag kan inte tänka mig ett bättre yrke

Pusselbitarna har fallit på plats

Efter yrkesliv och utbildningar så är pusslet äntligen klart – och den allra största biten är kärleken till litteraturen och läsandet.

Äventyrsberättelser, sagor och spökhistorier har fortfarande ett särskilt skimmer för mig. 1800-tal och gasljus. Dickens, Stevenson, Poe och Lagerlöf. Romanfigurer som Sherlock Holmes, Kapten Silver och Anne på Grönkulla.

Arbetslivets bitar ramlade på plats med min erfarenhet som kommunikatör och projektledare. Coachning och ledarskap är styrkor jag använder som manusutvecklare.

Utbildning och yrkesliv

Mina akademiska meriter är en fil kand i huvudämnet litteraturvetenskap och i konstvetenskap. Mitt intresse för språket som konstnärligt, kulturellt och socialt uttrycksmedel och som konstruktion ledde till lingvistikstudier.

Dessutom har jag en lång bakgrund i finansbranschen där jag arbetade med kommunikation, projektledning och event.

Behöver du hjälp? Berätta mer här

1 + 10 =

Fler sätt att kontakta mig

linda.vestergren
@manuslejonet.se

07200-68660