Sagt om mig

Om lektörsutlåtande

Linda fick mig verkligen att känna att vi var i samma lag. Och att jag tack vare hennes hjälp vågade skicka iväg mitt manus till förlag … OCH ATT JAG SKA GE UT EN ROMAN 2021!

Jag lämnade över min text till Linda när den var väldigt ofärdig. Snacka rått manus … En text som jag egentligen inte ville att någon skulle läsa, men som jag ändå ville utveckla och själv hade jag ingen aning om hur jag skulle kunna förbättra den.

Min nervositet försvann så fort jag fick kontakt med Linda. Tryggheten själv, i kombination med härlig humor (Hallå, jag är göteborgare. Faller pladask för glimtar i ögon …) och en struktur på upplägget som jag kände mig både bekväm och omhändertagen i.

Tack vare Linda fick jag ordning på mitt manus. Hon hjälpte mig att se mina styrkor (tack!) och fick mig att känna mig trygg med att stryka. Även om jag är välbekant med uttrycket kill your darlings, så var det lättare att stryka ord, meningar och avsnitt efter det att Linda fått mig att se vad som var kärnan och vad som var onödigt lullull i min text.

Jag har insett att jag är en lustfylld skribent (om det finns sådana?). Jag får panik av för mycket struktur, synopsisar och detaljerad planering. Jag följer mina lustar och låter karaktärerna ta över vad som händer och berättelsens grundläggande budskap.

Hur härligt det än är att go with the flow (varför alla engelska uttryck?) så ställer det till problem. Det blir ju liksom ingen ordning på det hela och de röda trådarna spretar och trasslar in sig i varandra och i andra, oväsentliga, trådar. Wow för hjälpen att reda ut trasslet! Och ännu mer wow för den strukturerade hjälpen vidare. Linda gav mig verkligen steg för steg att följa i redigeringen. Kanske extra skönt för en som inte gillar struktur 😉

Linda har en förmåga att plocka fram det positiva och se mina styrkor som författare och det gav styrka att fortsätta. Tydligheten i kommentarerna och en känsla av  att hon vill att berättelsen ska bli så bra den kan. Och strukturen då … Fantastisk!

Detta tar jag med mig till nästa bok
Våga skriva skriva skriva och inte gå tillbaka förrän efter skrivandet och redigera.  Och att jag skriver mycket onödigt, men att det inte gör något. Det är bättre med för mycket i ett första skede och stryka än tvärtom.

Jag ser fram emot Lindas läsning av mitt nästa manus 😉

Februari 2020

Du följer Malins alla äventyr – och de är många – här!

Det allra nyaste är bloggen Skriverier med Malin och Cilla, där Malin och Cecilia Andersson pratar skrivande.
Läs den här:

Malin Lundskog

Författare till relationsromanen "Mariannes mirakel".

Om manusutveckling och lektörsutlåtande

Du är den enda som läst det jag skrivit under resans gång och dina synpunkter har varit väldigt viktiga såväl för den löpande redigeringen som planeringen av det som skulle hända framåt

Utan feedback mellan varven hade det varit svårt att sporra sig själv att skriva vidare. Jag har återkommande läst dina synpunkter och tagit hänsyn till de mesta även om jag sedan kanske ändrat i texten på ett annat sätt än det du föreslagit.

Det bästa för mig är en löpande granskning av varje omgång med 25-50 sidor dels för att justera det som är fel, inte hänger samman eller tar ned stämningen i boken, dels även för att just få den feedback som är så viktig för att kunna, orka och vilja arbeta framåt.

Augusti 2018 till september 2020

Stefan Lindgren

Författare till spänningsroman om maffiagrenen "Sacra Corona Unita" som nu skriver på andra delen

Om redaktörsuppdrag i
Från bokidé till bokmässa

Jag rekommenderar verkligen varmt att ha en lektör. Det förbättrade kvaliteten på boken avsevärt och utvecklade mig som skribent.

Och jag rekommenderar såklart varmt Linda, manuslejonet!

Det gjorde hela processen möjlig och betydligt tryggare och roligare, hjälpte i tuffa tider av tvivel och gav mycket skjuts i roliga tider också. Jag kände mig lyssnad på samtidigt som jag fick konstruktiv kritik och tips för att komma framåt och förbättra berättelsen. Att vi först kunde träffas var en bonus som hjälpte resten av processen, det är ett svårt jobb att kunna peppa och samtidigt vara kritiskt granskande men jag tycker verkligen att Linda balanserade det fantastiskt skickligt! Allt ifrån vilka delar som var överflödiga eller svåra att förstå, till vilka karaktärer som behövde fördjupas eller kanske försvinna, till små ord som upprepades till de stora dramaturgiska dragen. Jag kände att jag fick tips på allt och lärde mig mycket längs den resan.

Om skrivprocessen
Mitt skrivande gick lätt i perioder där jag skrev om de händelser jag var mest intresserad av. Däremellan kändes det ibland som att jag behövde skriva ”transportsträckor” för att knyta ihop de delar jag tyckte var spännande. Det tog ett tag att komma över detta, ingen är ju egentligen intresserad av att läsa transportsträckor och det hjälpte att få bolla detta. Sen att vissa delar är mer intensiva och andra lugnare är en annan sak, men varje del ska förmedla något av vikt för berättelsen.

Arbetet med boken har hjälpt mig bli medveten om att jag har ett särskilt sätt att skriva och använder en del ord onödigt mycket. Jag har också fått hjälp med en massa olika skrivregler som jag upptäckte att jag inte kunde även om jag skrivit mycket annat tidigare. Det har hjälpt mig att tänka till kring hur jag kan använda tempus olika i olika delar för att öka känslan av dramatik och närhet. Det var roligt att leka med, men svårt. Bra att ha stöd där!

Detta tar jag med till nästa bok
Allt ovan. Samt att det faktiskt går att skriva en bok om en ger sig sjutton på det. På relativt kort tid. Det gäller att ta tillvara de där tillfällena när huvudet börjar snurra med idéer och bara sätta sig ner och skriva skriva skriva, inte tänka så mycket utan lämna all redigering till efteråt. Att ständigt ha med något att skriva upp idéer som kan utvecklas i.

Och att det blir oändligt mycket bättre om en vågar öppna sig och vara ödmjuk inför feedback och andras tankar.

”Från bokidé till bokmässa” 2019

En kvinnas plats finns på Adlibris och Bokus. Utgiven på Block13 Råsten Förlag i september 2019. Läs mer om boken här.

Läs mer om både Jennifer och boken på www.block13.se

Jennifer Råsten

Författare till romanen "En kvinnas plats".

Om lektörsutlåtande

Vilken kick! Jag har en lektör jag kan lita på. Lektörsutlåtandet gav mig massor av energi och pepp.

Det finns så mycket positivt i Lindas omdöme att jag går omkring med en pirrig glädje som får mig att le lite fånigt emellanåt.

När jag fick tillbaka det utförliga utlåtandet för mitt första romanutkast slukade jag det. Nästan utan att blinka scrollade jag mig igenom kommentarerna hon dessutom lämnat direkt i manuset. Efteråt satt jag flämtande framför brasan och bara log. Rusade upp och hämtade ett glas vin och satte mig sedan igen. Så tryggt jag landat i hennes ord.

Jag virar in mig i orden och förstår såklart att det finns massor att jobba med, men ändå. Så viktiga och värmande några snälla ord kan vara för en skrivande själ.

Frågeställningen hon ber mig fundera över är klockren. Precis det jag själv känt men inte satt ord på lyfte hon till en medveten nivå. Och det hon pekar på som jag behöver arbeta med känns också som det jag själv haft mest funderingar kring. Det handlar om att förstärka vissa delar och eventuellt tona ner andra för att ge berättelsen en tydligare karaktär.

Laddad med uppmuntran, kloka ord och funderingar kring mitt manus går jag nu in i redigeringsfasen och hoppas att jag kommer ut ur den med en spännande, varm och läsbar bok som jag vill låta andra läsa.

Tack Linda för uppmuntran och kloka kommentarer, råd och förslag. Om någon som läser detta funderar på att anlita en lektör, så säger jag bara: gör det! Och jag kan varmt rekommendera Linda Vestergren.

Mars 2019

Ann Lindström

Författare till relationsromanen "Kasta pärlor". Läs mer om Anns skrivprocess på bloggen www.annlindstrom.se.

Om manusutveckling under Sommarskolan och lektörsutlåtande

Jag har fått en metodik för att utveckla manuset, att arbeta med karaktärer på djupet och att redigera med ett tema i taget

Både Sommarskolan 2019 och lektörsutlåtandet hjälpte mig att skapa en metodik i skrivandet. I Sommarskolan använde jag scener från Ofrivillig viking, så jag hade någorlunda färdiga texter att utgå ifrån och det gjorde det möjligt att följa tempot i kursmomenten.

Efter lektörsläsningen tog jag fasta på rådet att redigera med ett tema i taget framför mig.

Hur såg metoden ut? Praktiskt gjorde jag så här:

  • Först ett varv med inbakning av manuskommentarer.
  • Därefter tog den tunga delen med tillägg vid, vilket ökade volymen med 8000 ord. Då återanvände jag bland annat en tidigare struken scen och skrev nya med spänningsmomentet i fokus.
  • Sedan blev det ett varv med karaktärerna. Jag delade in alla i fyra grupper på en skala efter hur centrala eller perifera de är och satte upp krav på hur djupt de skulle återges.
  • Efter det följde en omgång som jag döpte till detaljering med bland annat gestaltning och miljöbeskrivningar.
  • Miljöbeskrivningen gav mig också tillfälle att bredda utbudet i (den medeltida) kosten, vilket gav ett välkommet nytt inslag med research.
  • Nästa fas blev det språkliga, med en runda stycken och radbryt, en runda med småord och en med aktivering av verb.
  • Sist, men inte minst, gjorde jag ett genomdrag med högläsning.

Arbeta mer med
Ett moment jag inte fått med mig ordentligt är den dramaturgiska kurvan. Den har blivit mer av en ål än en val. Kanske är det så att dramaturgin är svår att påverka när man väl kommit så långt som till redigering. Jag har inte haft någon bärande idé om hur jag i så fall skulle ha gått tillväga. I nästa bok behöver jag planera in dramaturgin redan från början.

Ser fram emot fortsatt samarbete.

Sommarskolan 2019 och mars 2020

Ofrivillig viking är första delen i romansviten Landsflykt om maktkamper och äventyr i tusentalets Europa. Läs mer om boken, Olle och hans författarskap på Ebes hemsida! Länk här.

15 juni 2021 hade Ofrivillig viking sin release. 19 juni har Olle en boksignering i Boxholm på Ekeby hembygdsgård. Fler bokevent kommer, håll utkik på Olles webbsida efter fler datum och detaljer.

Webbsida: Olle Nåbo (wordpress.com)

Olle Nåbo

Debuterande författare till den historiska romanen "Ofrivillig viking". Utgiven på Ebes Förlag i maj 2021

Om manusutveckling, lektörsutlåtande och språkgranskning

Det finns en stor utmaning i den fina balansgången mellan att ge beröm och kritik. Jag kände mig trygg hela tiden och texten blev mycket bättre!

Det var mycket nervöst innan jag öppnade det första omdömet. Jag tycker Linda bemästrar denna uppgift mycket bra!

Lektörsutlåtandena var mycket värdefulla, speciellt i början då jag inte hade en aning om kvaliteten på det jag skrivit. Lärdomarna handlar mycket om sättet att tänka och värdet av att få hjälp med texten. Jag tror att även om jag skulle skriva hundra romaner skulle jag behöva hjälp med andra kompetenta ögon.

Språkgranskningen var helt enkelt jättebra och jag insåg att det mest framgångsrika var att hålla med fullt ut.

Stort tack för din insats! Jag är imponerad.

Oktober 2018 till oktober 2020

Torbjörn är författare till spänningsromanerna ”Det mörka hatet”, utgiven som ljudbok mars 2020. ”Den mörka hämnden” kommer 23 februari på Storytel. Det kommer mer om Gustaf och Sofia.

Torbjörn Sundström

Om manusutveckling

Att skriva mellan raderna var den viktigaste lärdomen. Att lämna utrymme för tolkning till läsaren

Din feedback var mycket konstruktiv och lärorik! Du hjälpte mig att få ordning på manuset, på huvudberättelsen, huvudkaraktärer och bikaraktärer, att fundera lite mer kring planteringar och konflikter – att driva berättelsen framåt. Jag har lite bråttom i mitt skrivande och behöver stöd att stanna upp, reflektera och utveckla. Det hjälpte du mig med. Övningarna var mycket lärorika – att jobba med olika tempon i scener, miljöbeskrivningar etc.

Jag är så tacksam för din feedback och allt du lärt mig! Mitt manus om Engla har legat och mognat. Jag skriver hela tiden i huvudet! Lär känna karaktärerna och tidens anda bättre. Till våren ska jag sätta mig ned och färdigställa manuset.

Sedan sommarskolan har jag övat mig i skräckgenren och deltagit i ett ljudboksprojekt. Det blir några fler novelltävlingar framöver, men mitt mål är att färdigställa boken om Engla under våren 2021.

Tack för all fin konstruktiv feedback och jag hör av mig när det är dags för lektörsläsning av mitt manus!

Sommarskolan 2019

Ellinor Målaredotter

Författare till romanen om Engla, en ung kvinna i tuberkulosens Sverige. Aktuell med novell i antologin "När mammor dör" som kom ut 2020

Om lektörsutlåtande och manusutveckling

Det är en härlig känsla att känna sig helt och hållet nöjd med sina verk. Det hade jag aldrig gjort om jag inte anlitat Manuslejonet.

Trots att jag själv är lektör behöver jag hjälp i mitt eget författande. Det finns ingen som skriver så bra att inte manuset kan bli bättre med hjälp av en pedagogisk och skarpsynt lektör – en sådan som Linda!

För att få någon ordning på mina noveller skickade jag några av dem till Linda och med hennes hjälp fick jag struktur, insikt och goda råd för att utveckla dem. Ett par av dem gav jag ut som singelnoveller.

Jag uppskattade också att jag fick möjligheten att diskutera övergripande kring hur jag vill gå vidare och till exempel sammanställa en novellsamling. Det som Linda lyfte fram i utlåtandet kan jag applicera på mina övriga noveller.

En lektör är som en personlig rådgivare, någon som vill mina texter väl. Linda är superduktig på det!

Augusti 2018 till juli 2020


Lena M Johansson

Författare till novellerna "Charlies hämnd", "Den första gång" och "Aldrig något annat". Se http://ordhyllan.se/bocker/. Utöver det är Lena diplomerad lektör, språkgranskare och korrekturläsare. Läs mer om hennes verksamhet på www.ordhyllan.se

Om lektörsutlåtande

Jag fick en riktig energikick! Utlåtandet var som en liten skrivkurs i sig genom de goda råden och checklistorna.

En lärdom jag tar med mig är hur mycket bättre det blir om man först skalar av för att sedan blåsa upp de scener som är viktiga. Det är som en magisk trollformel.

När jag skickade mitt manus till lektörsläsning så visste jag inte hur jag skulle få berättelsen att lyfta och bli intressant. Med Lindas hjälp har jag nu fått fram en helt annan nerv i berättelsen, och mejslat fram vad det är jag egentligen vill säga.

Allt var mycket pedagogiskt uppställt och förklarat. Det märks så tydligt att Linda står på författarens sida – och det är skönt att känna tycker jag. Vänskaplig uppmuntran, goda råd och utan pekpinnar. Det lyfter både författaren och texten! Det är lärdomar och råd jag kan ta med mig till nästa skrivprojekt.

Framför allt var det värdefullt för mig att få hjälp att se vad som kunde strykas. Men lika värdefullt var det att få veta vad som faktiskt var bra och fungerade.

Förutom det gedigna utlåtandet med förslag på förändringar som varit till stor hjälp så fick jag en riktig energikick. Efter att en period ha tvivlat på manuset (det var nästan på väg ner i papperskorgen) blev jag istället inspirerad att slutföra skrivprojektet (nu kommer det att bli en bok istället).

Jag fick förnyad energi som spillt över på andra skrivprojekt. Tack Linda!

November 2018

Annika Gustavsson

Författare till den historiska relationsromanen "Bara glöm henne". Annika har också skrivit boken "Måndagsbarn", utgiven på Idus Förlag och som ljudbok, Läs mer på www.uggleskytten.se

Om lektörsutlåtande

Jag fick ett stadigt stöd i den nya värld jag beträdde. Lejonet var väldigt jordnära och krasst – i positiv bemärkelse. 

Det fungerade bra att arbeta med Linda som lektör. Processen med boken hjälpte mig att utveckla mitt skrivande generellt. Jag har närmare till att tänka utifrån ett läsarperspektiv nu.

Att få till en bok av ett manus är en mycket mer komplex process än jag tidigare trott. Men där kommer också sättning och tryck in med sina egna delar i processen.

Min bok om utbrändhet är ju inte en vanlig berättelse. Det blev inte lättare att skriva den, men jag fick bra allmän input med påpekanden och förtydliganden. Jag fick dessutom en del mer övergripande sorteringstips som jag tog till mig.

Jag uppskattade också ditt sinne för humor.

Tack för samarbetet Linda!

December 2018

”Kraftvärk” är något så ovanligt som en bilderblädderbok om utbrändhet och om arbetet med att komma tillbaka efteråt. Den finns bland annat på Adlibris och Bokus samt på Visto förlag. 

Det är en annorlunda bok som förtjänar en extra titt. Bläddra i boken på Smakprov.se!

Den 28 april 2021 recenserades den i Go’kväll av Monica Lindgren på temat systerskap. 

Gunilla Rombo

Aspektrum

Om förstakapitelanalys och synopsisanalys

Du gav mig det där självförtroendet att fortsätta skära bort dödkött… du visade hur mycket mer spänning det gav.

Tack Linda. Dessutom för all uppmuntran!

Nu jobbar jag med att föra in förbättringarna i dokumentet.

Jag lägger all tid jag har på att förädla språket och öka spänningen i manuset och hoppas att det räcker för att nå ända fram till utgivning.

November 2017 till oktober 2019

Spänningsromanen ”Dödligt begär”, som är första delen om Victor Carras och gavs ut som ljudbok 2019. Medverkar även i antologin ”Crime Göteborg” som kom ut i september 2018.

Lisa Brunnström

Om lektörsutlåtande och språkgranskning

Linda kan konsten att komma med konstruktiv kritik på ett ödmjukt sätt så att det inte sårar. Det är så viktigt eftersom det kan vara känsligt att lämna ut sin text.

Linda Vestergren på Manuslejonet har noggrant och detaljerat arbetat med mitt manus. Hon har arbetat både med textens dramaturgi och med språket. Hon har hittat saker som jag själv förmodligen inte skulle lägga märke till.

Utlåtandet var i ett rikt omfång och jag har aldrig varit med om det förut när jag anlitat lektörer. Linda har verkligen lagt ner mycket arbete på min text för att den ska bli så bra som möjligt. Jag kan varmt rekommendera henne till den som söker en lektör.

September 2018

”Rosenträdgården” är utgiven på Viola förlag.


”Josefine och kronprinsen” är utgiven på Saga Egmont och finns både som ljudbok och e-bok.

Jessica Storbjörk

Aktuell med "Josefine och kronprinsen" och "Rosenträdgården", en samling feelgoodnoveller. Författare även till "Lelle kickar boll: nästan som Zlatan" och "Alicia & Elixiret". Kontakt: www.textbyggaren.se och www.facebook.com/jessicastorbjork,

Om lektörsutlåtande

Utlåtandet har lyft manuset ännu ett par nivåer. Manuset blev renare och storyn tydligare. Vissa kommentarer tar jag med i mitt framtida skrivande, för att titta på när självförtroendet tryter.

Jag är så nöjd. Tack för att du tog dig an mitt manus med ett sådant intresse och engagemang. Jag uppskattar att du ställer frågor och på så sätt pushar mig att ta beslut i sådant som jag inte varit så tydlig med för mig själv.

Bland annat blev inledningen mer rätt på och slutet mer tillfredsställande för läsaren. En av de saker som varit viktigast för mig var att särskilja två karaktärer. Det gjorde en av de viktigaste karaktärerna mer framträdande och hennes personlighetsdrag fick komma fram på ett mycket bättre sätt.

Jag uppskattar också att du tittade igenom tre scener igen efter bearbetningen, för att jag skulle hitta rätt ton för den karaktären. Det hjälpte mig enormt mycket.

Förutom ovanstående blev jag otroligt glad för allt det positiva du skickade med. Det fick mig verkligen att hitta energin som behövdes för att orka igenom det stora redigeringsarbetet.  Det betydde väldigt mycket.

Stort tack för allting! Jag kommer definitivt anlita dig igen om jag har behov av en lektör i framtiden.

Juli 2018

Stina Flodén

Författare till "I skuggan av döden", första delen i Vanja-serien, deckare med övernaturliga inslag. Kontakt Stina: www.stinafloden.com

Om synopsisanalys

Du är verkligen en kunskapskälla att ösa ur!

Stort tack för din analys, jag gillar det jag läser! Den har givit mig massor. Mycket mer än jag vågade hoppas på. Det är väl värt insatsen att emellanåt anlita ett proffs!

Utifrån synopsisanalysen har jag gjort en handlingsplan för hur jag ska angripa mitt manus. Så nu är det ”bara” att skriva.

Oktober 2018

Erika Engström

Författare till fyra kapitelböcker utgivna 2001-2003. Skriver nu spänningsromaner för unga vuxna. Startat skrivargrupp 2016.

Om språkgranskning

Jag är väldigt nöjd med Lindas genuina arbete när hon språkgranskade manuset till ”Nu sticker jag!”

Hon var noggrann, nyfiken och peppande i sina kommentarer samt höll tidplanerna.

Jag rekommenderar Linda varmt och kommer med säkerhet vända mig till henne igen när det finns passande manuskript till genomläsning.

Juni 2018

Eva Ludvigsen

Författare till flera ungdoms- och vuxenböcker. Skriver även om vad det innebär att ha typ 1-diabetes och har doktorerat inom diabetesområdet. Aktuell med ungdomsboken "Nu sticker jag!" som kom i augusti 2018. Läs mer på www.evaludvigsen.wordpress.com

Om lektörsutlåtande

Det som främst hjälper mig är hur jag kan utveckla samspelet mellan karaktärerna och få in lite mera konflikter dem emellan.

Det har jag inte riktigt tänkt på på det sättet innan, så det var en tankeväckare! Även att förstärka sinnesrörelserna hos figurerna.

Jag tyckte också att din analys av tidslinjen och själva storyn hjälpte mig att tänka lite nytt. Dina förslag på att ändra händelsernas timing var också mycket bra.

Du gör det här jättebra! Jag tycker om att det rent grafiskt är snyggt uppställt, bra med vissa saker i punktform, relevanta rubriker, proffsigt, väl underbyggt och diagnosen är lätt att ta till sig!

Jag rekommenderar dig gärna och vill gärna anlita dig för del tre!

November 2017

Henrik Wennesund

Författare till "Kamrat .367" som är första boken och "Operation Liepaja" som är andra boken i en serie på tre. Konsult och småföretagare. Kontakt Henrik: www.wennesund.se

Om lektörsutlåtande

Utlåtandet var kristallklart. Linda har en pedagogisk förmåga som gör det lätt att ta till sig hennes synpunkter och kritik då den är konstruktiv och väl balanserad.

Linda har genom ett genomgripande arbete tagit sig an manuset och lämnat kommentarer, synpunkter och råd på ett sätt som varit pedagogiskt och lätt för mig att ta till mig. Det jag främst jobbade extra med var textekonomi och vilken sorts bok jag ville skriva.

Jag gick enligt Lindas råd och anvisningar igenom texten och strök stora delar som var utfyllnad och som bromsade upp framåtrörelsen. Det fick manuset att bli mer fokuserat och med bättre tempo. Detta gjorde stor skillnad.

Utlåtandet var pedagogiskt och kristallklart. Jag förstod hela tiden precis vad Linda menade och fick ett antal aha-upplevelser när jag insåg hur rätt hon hade. Hon har förmågan att på ett balanserat sätt påpeka och visa på brister och vad som kan göras bättre. Min känsla i det utlåtande jag fick är enbart positiv.

Omfattningen
Jag ansåg att mitt manus behövde en genomgripande och utförlig genomgång. I mitt fall var utlåtandet helt i paritet till vad jag själv tycker behövdes. Det var mycket att kommentera och ändra på. Dessutom, om man anlitar en lektör vill jag känna att det är ordentligt och professionellt genomgånget och det tycker jag Linda gjort.

Tack Linda för ett strålande arbete. Du får gärna använda mig som referent i ditt fortsatta arbete som lektör och jag hoppas så småningom få anlita dina tjänster igen.

Oktober 2017

Jan-Eric Boo

Författare till "Livet har sitt pris", "Döden har sitt pris" och "Allt har sitt pris". Kontakt Jan-Eric: www.janericboo.se

Om lektörsutlåtande

Tonen är rak och det tycker jag om. Speciellt dina synpunkter gällande darlings, trovärdighet och röda tråden kommer att vara till hjälp i mitt arbete.

Tack för ditt gedigna arbete! Det märks att du verkligen lagt ner tid på uppgiften!

Jag tycker dina utlåtanden är klara. Inget lämnas åt slumpen utan jag får ta del av dina synpunkter på ett tydligt sätt.

Inget i ditt utlåtande känns överflödigt även om det är långt och ingående.

Jag tror definitivt du kommer lyckas som lektör!

Juli 2017

Linda Schönbeck

Författare till deckare som utspelas på Bjärehalvön

Om förstakapitelanalys

Jag kommer definitivt att tipsa andra om dina kunskaper, det märktes att du kunde ditt område.

Tack så mycket för genomgången, det blev rakt på sak och effektivt precis som jag vill ha det!

Fick jättebra feedback från dig och känner mig taggad att förbättra. Är inspirerad att fortsätta manusskrivandet.

Jag räknar med att vi hörs framöver när jag kommit längre med manuset.

September 2017

Skräckantologi som Jessika medverkar i. Fler finns på hennes hemsida.

Jessika Lilja

Författare skräck, fantasy, feelgood, barn- och ungdomsböcker. Medverkar i flera antologier, Jessicas hemsida: https://jessikalilja.com/

Behöver du hjälp? Berätta mer här

11 + 3 =

Fler sätt att kontakta mig

linda.vestergren
@manuslejonet.se

07200-68660