Sagt om mig

Om lektörsutlåtande

Det är fantastiskt hur du presenterat alla dina synpunkter på ett så strukturerat och genomarbetat sätt.

Stort tack för din insats! Jag är imponerad. Nu kliar det i fingrarna att skriva vidare och börja redigera direkt!

Oktober 2018
Torbjörn Sundström

Författare till spänningsromanen "Den ljusa stadens mörker", arbete pågår.

Om synopsisanalys

Du är verkligen en kunskapskälla att ösa ur!

Stort tack för din analys, jag gillar det jag läser! Den har givit mig massor. Mycket mer än jag vågade hoppas på. Det är väl värt insatsen att emellanåt anlita ett proffs!

Utifrån synopsisanalysen har jag gjort en handlingsplan för hur jag ska angripa mitt manus. Så nu är det ”bara” att skriva.

Oktober 2018 Erika Engström

Författare till fyra kapitelböcker utgivna 2001-2003. Skriver nu spänningsromaner för unga vuxna. Startat skrivargrupp 2016.

Om lektörsutlåtande och språkgranskning

Linda kan konsten att komma med konstruktiv kritik på ett ödmjukt sätt så att det inte sårar. Det är så viktigt eftersom det kan vara känsligt att lämna ut sin text.

Linda Vestergren på Manuslejonet har noggrant och detaljerat arbetat med mitt manus. Hon har arbetat både med textens dramaturgi och med språket. Hon har hittat saker som jag själv förmodligen inte skulle lägga märke till.

Utlåtandet var i ett rikt omfång och jag har aldrig varit med om det förut när jag anlitat lektörer. Linda har verkligen lagt ner mycket arbete på min text för att den ska bli så bra som möjligt. Jag kan varmt rekommendera henne till den som söker en lektör.

September 2018
Jessica Storbjörk

Författare till "Lelle kickar boll: nästan som Zlatan" och "Alicia & Elixiret". Färdigställer hösten 2018 "Rosenträdgården", en samling feelgoodnoveller. Kontakt Jessica: www.textbyggaren.se och www.facebook.com/jessicastorbjork

Om lektörsutlåtande

Utlåtandet har lyft manuset ännu ett par nivåer. Manuset blev renare och storyn tydligare. Vissa kommentarer tar jag med i mitt framtida skrivande, för att titta på när självförtroendet tryter.

Jag är så nöjd. Tack för att du tog dig an mitt manus med ett sådant intresse och engagemang. Jag uppskattar att du ställer frågor och på så sätt pushar mig att ta beslut i sådant som jag inte varit så tydlig med för mig själv.

Bland annat blev inledningen mer rätt på och slutet mer tillfredsställande för läsaren. En av de saker som varit viktigast för mig var att särskilja två karaktärer. Det gjorde en av de viktigaste karaktärerna mer framträdande och hennes personlighetsdrag fick komma fram på ett mycket bättre sätt.

Jag uppskattar också att du tittade igenom tre scener igen efter bearbetningen, för att jag skulle hitta rätt ton för den karaktären. Det hjälpte mig enormt mycket.

Förutom ovanstående blev jag otroligt glad för allt det positiva du skickade med. Det fick mig verkligen att hitta energin som behövdes för att orka igenom det stora redigeringsarbetet.  Det betydde väldigt mycket.

Stort tack för allting! Jag kommer definitivt anlita dig igen om jag har behov av en lektör i framtiden.

Juli 2018 Stina Flodén

Författare till "I skuggan av döden", första delen i Vanja-serien, deckare med övernaturliga inslag. Kontakt Stina: www.stinafloden.com

Om språkgranskning

Jag är väldigt nöjd med Lindas genuina arbete när hon språkgranskade manuset till ”Nu sticker jag!”

Hon var noggrann, nyfiken och peppande i sina kommentarer samt höll tidplanerna.

Jag rekommenderar Linda varmt och kommer med säkerhet vända mig till henne igen när det finns passande manuskript till genomläsning.

Juni 2018

Eva Ludvigsen

Författare till flera ungdoms- och vuxenböcker. Skriver även om vad det innebär att ha typ 1-diabetes och har doktorerat inom diabetesområdet. Aktuell med ungdomsboken "Nu sticker jag!" som kom i augusti 2018. Läs mer på www.evaludvigsen.wordpress.com

Om lektörsutlåtande

Det som främst hjälper mig är hur jag kan utveckla samspelet mellan karaktärerna och få in lite mera konflikter dem emellan.

Det har jag inte riktigt tänkt på på det sättet innan, så det var en tankeväckare! Även att förstärka sinnesrörelserna hos figurerna.

Jag tyckte också att din analys av tidslinjen och själva storyn hjälpte mig att tänka lite nytt. Dina förslag på att ändra händelsernas timing var också mycket bra.

Du gör det här jättebra! Jag tycker om att det rent grafiskt är snyggt uppställt, bra med vissa saker i punktform, relevanta rubriker, proffsigt, väl underbyggt och diagnosen är lätt att ta till sig!

Jag rekommenderar dig gärna och vill gärna anlita dig för del tre!

November 2017 Henrik Wennesund

Författare till "Kamrat .367" som är första boken i en serie på tre. Konsult och småföretagare. Kontakt Henrik: www.wennesund.se

Om lektörsutlåtande

Utlåtandet var kristallklart. Linda har en pedagogisk förmåga som gör det lätt att ta till sig hennes synpunkter och kritik då den är konstruktiv och väl balanserad.

Linda har genom ett genomgripande arbete tagit sig an manuset och lämnat kommentarer, synpunkter och råd på ett sätt som varit pedagogiskt och lätt för mig att ta till mig. Det jag främst jobbade extra med var textekonomi och vilken sorts bok jag ville skriva.

Jag gick enligt Lindas råd och anvisningar igenom texten och strök stora delar som var utfyllnad och som bromsade upp framåtrörelsen. Det fick manuset att bli mer fokuserat och med bättre tempo. Detta gjorde stor skillnad.

Utlåtandet var pedagogiskt och kristallklart. Jag förstod hela tiden precis vad Linda menade och fick ett antal aha-upplevelser när jag insåg hur rätt hon hade. Hon har förmågan att på ett balanserat sätt påpeka och visa på brister och vad som kan göras bättre. Min känsla i det utlåtande jag fick är enbart positiv.

Omfattningen
Jag ansåg att mitt manus behövde en genomgripande och utförlig genomgång. I mitt fall var utlåtandet helt i paritet till vad jag själv tycker behövdes. Det var mycket att kommentera och ändra på. Dessutom, om man anlitar en lektör vill jag känna att det är ordentligt och professionellt genomgånget och det tycker jag Linda gjort.

Tack Linda för ett strålande arbete. Du får gärna använda mig som referent i ditt fortsatta arbete som lektör och jag hoppas så småningom få anlita dina tjänster igen.

Oktober 2017 Jan-Eric Boo

Författare till "Livet har sitt pris", "Döden har sitt pris" och "Allt har sitt pris". Kontakt Jan-Eric: www.janericboo.se

Om förstakapitelanalys

Du gav mig det där självförtroendet att fortsätta skära bort dödkött… du visade hur mycket mer spänning det gav.

Tack Linda. Dessutom för all uppmuntran!

Nu jobbar jag med att föra in förbättringarna i dokumentet.

Jag lägger all tid jag har på att förädla språket och öka spänningen i manuset och hoppas att det räcker för att nå ända fram till utgivning.

November 2017 Lisa Brunnström

Författare spänningsromaner. Aktuell med novell i antologin "Crime Göteborg" som kom ut i september 2018.

Om förstakapitelanalys

Jag kommer definitivt att tipsa andra om dina kunskaper, det märktes att du kunde ditt område.

Tack så mycket för genomgången, det blev rakt på sak och effektivt precis som jag vill ha det!

Fick jättebra feedback från dig och känner mig taggad att förbättra. Är inspirerad att fortsätta manusskrivandet.

Jag räknar med att vi hörs framöver när jag kommit längre med manuset.

September 2017 Jessika Lilja

Författare skräck, fantasy, feelgood, barn- och ungdomsböcker

Om lektörsutlåtande

Tonen är rak och det tycker jag om. Speciellt dina synpunkter gällande darlings, trovärdighet och röda tråden kommer att vara till hjälp i mitt arbete.

Tack för ditt gedigna arbete! Det märks att du verkligen lagt ner tid på uppgiften!

Jag tycker dina utlåtanden är klara. Inget lämnas åt slumpen utan jag får ta del av dina synpunkter på ett tydligt sätt.

Inget i ditt utlåtande känns överflödigt även om det är långt och ingående.

Jag tror definitivt du kommer lyckas som lektör!

Juli 2017 Linda Schönbeck

Författare till deckare som utspelas på Bjärehalvön

Behöver du hjälp? Berätta mer här

7 + 4 =

Fler sätt att kontakta mig

linda.vestergren@manuslejonet.se

07200-68660