Fotograf Viktoria Davidsson

Malin kommer till Litterära Konsulters monter och jag intervjuar henne om vad det var som fick henne att skriva den och om allt annat som hör skrivandet till. Kom och lyssna! Monternumret är F01:54, nära Café Skriva.

Två vuxna systrar och deras åldrande mamma lever geografiskt nära, men mentalt och känslomässigt långt ifrån varandra. Helén är ängslig över vad folk ska tro, Caroline vet precis vad folk behöver veta och mamma Marianne anser att allt blir bra, bara man uppför sig som folk och tystar ner pinsamheter. Som inkontinens. Och otrohet.

Mariannes mirakel är en berättelse om vad som händer när vi inte pratar om det som tynger oss. Eller gläder oss. Om att vara ensam även om man tillhör en familj och om att vara så fast i sin roll som offer, räddare eller förövare att man inte lägger märke till varken hur man själv eller de omkring en mår. På riktigt.

Mer om Malin

Malins hemsida om hennes författarskap

Lyssna gärna på Malins podd ”Skriverier med Malin och Cilla”.

Instagram @malinlundskog

Ekström & Garay förlag