Skrivkurser

Boka din skrivkurs genom Manuslejonet

 

Alla kurser på den här sidan är skapade av författarcoachen Ann Ljungberg och finns på Litterära Konsulters hemsida.

Jag är återförsäljare av alla kurser på den här sidan. Om du bokar med hjälp av länken bredvid respektive kurs, så bokar du via mig.

Kurserna håller mycket hög kvalitet och är byggda på egna övningar och även interaktivitet när det är en kurs med respons.

Respons

När det ingår respons i kursen, så är det jag som står för den.

Om du vill ha respons till en kurs där det inte ingår, lämnar jag en offert med olika förslag på responsupplägg.

 

Välkommen!

Hitta din bokidé

Det här är kursen för dig som drömmer om att skriva en bok men ännu inte har kommit på vad den ska handla om!

Med hjälp av den här kursen vågar vi lova att du kommer att hitta minst en, kanske flera, konkreta och hållbara bokidéer att jobba vidare på.

Vi utforskar vad du kan, vad du är intresserad av och hur du kan finna energi och passion för skrivandet.

Under kursens gång får du sex kursbrev om hur du:

 • Inventerar dina kunskaper och intressen
 • Överkommer dina (eventuella) rädslor för skrivandet
 • Använder olika metoder för att generera idéer
 • Hittar din nisch
 • Väljer genre och tema
 • Hittar din målgrupp
 • Skapar rutiner för ditt skrivande
 • Strukturerar ditt skrivande
 • Väljer berättarstil och en del annat, baserat på din egen utgångspunkt

Du har upp till 8 månader på dig, efter startdatum, att genomföra kursen. För att delta i kursen behöver du en dator och ett e-postprogram.

Vi arbetar med kreativa övningar och slutmålet är att du har en bokidé att börja skriva på. Om det är en skönlitterär bok kommer du att ha grundintrigen och dina huvudkaraktärer klara. Och om det är en faktabok kommer du att ha en innehållsförteckning att arbeta vidare med och veta hur din målgrupp ser upp.

Sedan kan du skriva på egen hand eller fortsätta med någon av skrivarkurserna för att färdigställa boken.

Kursen finns i två varianter – med eller utan textrespons. Om du väljer kursen med respons får du stöd av en erfaren författarcoach och kan skicka fem sidor text efter varje kursbrev för respons.

Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Skriv romanen på 10 veckor

 

Vill du satsa på att skriva lite varje dag, kanske påbörja ett manus eller fördjupa ett romanprojekt? Då är det här kursen för dig. Här får du dagligen skrivuppgifter som hjälper dig att skapa struktur, både i din roman och i själva skrivprocessen, och verktygen för att lyckas skriva din roman på 10 veckor.

Kan man skriva en roman på 10 veckor? Ja, ett första utkast är fullt möjligt om du skriver några sidor varje dag. Under kursen går vi igenom hur du skapar struktur, både i din roman och i din egenskrivprocess, får in vanan att skriva ofta och hittar din författarröst.

Den här kursen passar dig som:

 • vill satsa på att skriva varje dag
 • vill påbörja eller fördjupa ett romanprojekt
 • vill få struktur i både romanen och skrivprocessen

I kursen får du dagligen skrivuppgifter via e-post under 70 dagar. Under kursens gång har du även möjlighet att delta i en skrivgrupp på Facebook där du och andra deltagare kan utbyta tankar och idéer samt ge varandra respons på era texter. Ingen skrivrespons från författarcoach ingår i denna kurs.

Under kursen arbetar vi med att

 • Skapa vanan att skriva varje dag
 • Utforska din kreativitet
 • Komma över vanliga skrivhinder
 • Tydliggöra romanens grundtanke, budskap och fokus
 • Skapa struktur och en hållbar handling
 • Mejsla ut oförglömliga karaktärer
 • Hitta din egen författarröst
Pris 1.490 kronor inklusive moms.

Skriv en serie

 

Vill du skriva en bokserie eller en uppföljare till en roman är det viktigt att hålla engagemanget uppe – både hos författaren och hos läsarna.

Du behöver så frön som skördas efter hand. Romanpersonerna behöver fördjupas och dramaturgin byggas upp i varje enskild bok och över hela serien. Här får du verktygen!

Den här kursen vänder sig till dig som planerar att skriva en bokserie eller en uppföljare till din första bok. Vi går igenom dramaturg inför varje enskild bok och för hela bokserien och ser på hur dina romankaraktärer kan utvecklas och fördjupas.

Under fyra veckor får du kursbrev med nyttiga lektioner och övningar som hjälper dig att skriva din uppföljare eller bokserie.

Frön som läsarna får skörda
I kursen tar vi upp de speciella kriterier som krävs för att hålla engagemanget uppe–både hos författaren och hos läsarna – när man skriver en bokserie eller uppföljare.

Vi pratar också om vikten av att så frön som läsaren kan skörda genom hela serien. Dessutom går vi igenom hur varje bok kan avslutas så att läsaren visserligen känner sig nöjd, men samtidigt är sugen på att läsa mer.

Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Redigera romanen

 

Det här är kursen för dig som skrivit första utkastet (eller fler) till din roman och nu vill finslipa det inför utgivning.

Hur får du nu manuset att bli den bok du från början ville skriva? Här tittar vi närmare på hur du kan vässa intrigen, förbättra gestaltningen och fördjupa romanpersonerna. Du lär dig också hur du kan skärpa till språket och täta logiska luckor.

Kursen finns som  som självstudiekurs. Du kan också välja att köpa till respons.

I kursen får du lära dig hur du

 • Kan tänka för att manuset ska bli den bok du ville skriva
 • Gör intrigen vassare och skruvar till konflikterna
 • Tätar logiska luckor och knyter ihop lösa tåtar
 • Fördjupar dina karaktärer så att läsarna älskar dem
 • Förbättrar gestaltningen och tar bort onödiga transportsträckor
 • Lyfter fram tema och budskap
 • Läser med korrekturögon och förbereder romanen för förlagen

Kursen pågår under åtta veckor, där du varje vecka får nya lektioner med övningar som kan tillämpas direkt på den roman du skriver. I självstudiekursen gör du alla övningar på egen hand och startar kursen när du vill.

Pris 1.490 kronor inklusive moms.

Kreativ författare

 

Vill du lära dig tänka utanför boxen som författare? Vill du hitta nya sätt att angripa ditt skrivande? Med kreativa övningar och provocerande frågor får du upp ögonen för dina texter och upptäcker helt nya tankesätt. Välkommen till en spännande kurs där du lär dig tänka annorlunda som författare!

Det här är kursen har vi tagit fram för dig som vill hitta nya sätt att ta dig an ditt skrivande. Vi jobbar med roliga,kreativa övningar och utmanande, provocerande frågor som öppnar ögonen och skapar helt nya tankemönster.

Förbered dig för en nyttig och annorlunda kurs där du med stor sannolikhet kommer hamna ”utanför boxen” i ditt skrivande!

Välkommen till en kurs där du får komma i kontakt med din kreativitet, bli mer medveten om hur du kan ta kreativa beslut och bli en mer kreativ författare. Det du lär dig här kommer säkert att kunna användas i andra delar av livet också, du blir en mer kreativ person.

Självdistanskurs med spännande moduler
Kreativ författare är en självdistanskurs utan textrespons och du bestämmer själv när du vill starta. Kursen innehåller fyra spännande moduler, så fyra veckor kan vara en lämplig kursperiod, men du har ett helt år på dig att genomföra kursen och kan gå tillbaka till materialet när helst du vill.

Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Produktiv författare

 

Många av oss som skriver drabbas ibland av skrivkramp eller skjuta-upp-sjuka. Vi tror med ens inte att vi kan skriva en rad längre eller så tycks både tiden och orken tryta. Men lugn, det finns bot!

I den här kursen arbetar vi med att komma över dina mentala hinder, skapa fungerande skrivrutiner och höja din självkänsla som författare igen.

Kursmoduler, webbsida och diskussionsforum
Kursen äger rum helt på distans och du kan starta när du vill. Den består av sex moduler, så sex veckor kan vara en lämplig kursperiod, men du har ett helt år på dig att slutföra kursen och kan gå tillbaka till materialet när du vill.

På kursens egen webbsida får du tillgång till lektioner och övningar i pdf-format samt till filmer och ljudfiler. Det finns också ett forum på nätet, där du kan ställa frågor och diskutera med din kursledare och de andra deltagarna.

Under kursen får du hjälp med att

 • Skapa rutiner för ditt skrivande
 • Bryta vanor som hindrar dig att skriva
 • Mejsla ut tid som inte verkar finnas
 • Hitta sätt att skriva var som helst och när som helst
 • Komma över dina mentala skrivhinder
 • Skapa en behaglig livsstil där ditt skrivande står i fokus
Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Lansera din bok

 

I denna kurs får du förutsättningar, tips och övningar för att göra din egen boklanseringsplan.

Du får kanske allra mest nytta av kursen om du ska ge ut en bok på egen hand, men den fungerar också för dig som givit ut en bok via förlag (då kan ni behöva komma överens om planen och kanske dela upp den på flera aktörer) eller om du gett ut en bok tidigare som behöver få nytt liv på marknaden.

Kursen är uppdelad i tre moduler:

FÖRE – här pratar vi om förberedelser innan boken kommer ut

UNDER – denna modul handlar om månaden för själva lanseringen

EFTER – denna modul handlar om hur du fortsätter att marknadsföra efter lanseringen

Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Bloggande författare

 

I vår medieintensiva värld blir det allt viktigare för dig som är eller vill bli författare att synas på nätet. Du behöver vara tillgänglig för dina läsare och berätta för dina målgrupper att du finns och vad som händer kring ditt skrivande. I den här kursen får du lära dig allt en författare behöver veta om att blogga – och även en hel del matnyttigt om sociala medier.

Bloggverktyg och inspiration
Den här kursen passar dig som vill börja blogga eller som kanske redan bloggar, men inte under eget domännamn. Du kanske önskar förbättra utseendet och användbarheten på bloggen eller vill ta fram en plan för vad du ska blogga om. Här får du verktyg och inspiration för att hålla din blogg levande.

Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Coacha dig själv

 

Det här är en självstudiekurs för dig som vill få insikt i hur du kan coacha dig själv att bli en stark författare. Du får hjälp att skapa mål, att ställa coachande frågor och bygga tillit till din skrivprocess och din berättelse.

Kursen varar i fyra veckor och du får tre lektioner varje vecka – dag 1, 3 och 5. Om du startar kursen på en måndag kommer dina lektioner på måndag, onsdag och fredag varje vecka. Till varje lektion hör övningar som du bör sätta av minst 30 minuter för att genomföra.

Det finns inget slutdatum på kursen, du kan komma tillbaka till materialet så länge du vill. Filmer, lektioner och arbetsblad kan laddas ner så du kan spara dem lokalt på din dator.

Pris 1.190 kronor inklusive moms.

Ditt stora visitkort

 

Är du företagare och vill skriva en bok om din expertis? I den här kursen få du lära dig hur du kan skapa ett lockande innehåll, hitta strukturen och göra en plan för skrivandet. Målsättningen är att du ska kunna skapa stommen till boken, göra en detaljerad innehållsförteckning och skriva din bok med hjälp av kursen.

En bok kan ge din verksamhet en skjuts! Den kan fungera som ett stort visitkort för att göra dig mer synlig. Den här kursen vänder sig till dig som är företagare och som vill skriva en bok om det allra viktigaste i din verksamhet. Du får verktygen för att ta fram ett lockande innehåll, skapa struktur och göra en plan för ditt skrivande.

Bli författare på fyra veckor!
Underkursen går vi igenom hur du kan utveckla din bokidé och använda dig av ”storytelling” i den här typen av fackbok. Det är också viktigt att du hittar din egen berättarstil. Målsättningen är att du ska kunna skapa hela stommen, göra en detaljerad innehållsförteckning och skriva din bok med hjälp av den här kursen.

Under kursen kommer du att:

 • Skapa en engagerande titel
 • Ta fram ett tydligt mål för boken
 • Utveckla din bokidé – vad du ska skriva och för vem
 • Strukturera ditt material så formen blir logisk och läsbar
 • Utveckla din författarröst och berättarstil
 • Lära dig hur du förbereder ditt manus för publicering
Pris självstudiekurs 1.500 kronor exklusive moms.

Behöver du hjälp? Berätta mer här

4 + 9 =

Fler sätt att kontakta mig

linda.vestergren
@manuslejonet.se

07200-68660